WPX je super takmicenje i ima puno kategorija, gdje svak moze naci ono sto mu odgovara.
Cilj je sto vise veza i razlicitih prefixa, koji su ujedno i mnozitelji.
ZADNJI VIKEND OVOG MJESECA JE SSB DIO TAKMICENJA !
Upisano u 11-03-2009 20:46
izasli su rezultati CQ WPX 2008 CW, evo i rezultata stanica iz BiH.
T97G 28 LOW POWER- 1 MJESTO WORLD SA 454,399 POENA
E77AA 28 HIGH POWER 3 MJESTO WORLD SA 1,093.968 POENA
E76AQ 21 HIGH POWER 6 MJESTO WORLD SA 1,235.292 POENA
T99Z 1.8 LOW POWER 4 MJESTO WORLD SA 107.724 POENA
E73MM MULTI OP-SINGLE TR. 9 MJESTO WORLD SA 9,606.974 POENA
E77DX MULTI OP. MULTI TR. 7 MJESTO WORLD SA13,212.146 POENA
CHESTITKE SVIMA I AKO SAMO KOGA PROPUSTIO NIJE NAMJERNO
73 SEJO KJ9A
Jeste bio lopovluk, i to toliki da je za naslovne stranice u Avazu.
Ocam' oko cega se jos uvijek diskutuje :-))) "bolest"
Za WPX eventualno kao 6W1SJ, a mozda se potrefi da budem isao na par sedmica u TZ, ili pak da se vratim na par mjeseci kao TT8JT, ali onda sa 100W i zicom i SSB = "selam"
ali ono "neznam sto seres" je poprilicno nekulturno, a "po nacionalnoj osnovi" nema ama bas nikakvo uporiste. Koliko ja znam Deni ne pripada ni jednoj nacionalnosti niti narodnosti.
Seade, ja se necu praviti Francuz nego Englez pa cu o tvom novopecenom Rookie malo popricati kroz nedelju dana u USA. Verovatno mi je taj Bosanski zargon ostao iz mladosti u Banja Luci. U WPX SSB cu mozda malo raditi na kraju posle svadbe K1ZZ cerke u Wash. DC.
LP MMM S56A, N1YU
Disclaimer: Nema nista osobno protiv medveda i bukvi.
JVC, dade otkaz i drugi HRS admin iz Lud_brega ali posle j..... nema kajanja! Kazu da su im Hercegovci otisli u inostranstvo pa tamo vladaju Bosanci. Poranih jutos pa sada cekam kao mala maca hoce li me zena oterati sa kucom u setnju. U dezeli zenske komandiraju jos od pre rata!
s56a piše:
JVC, dade otkaz i drugi HRS admin iz Lud_brega ali posle j..... nema kajanja! Kazu da su im Hercegovci otisli u inostranstvo pa tamo vladaju Bosanci. Poranih jutos pa sada cekam kao mala maca hoce li me zena oterati sa kucom u setnju. U dezeli zenske komandiraju jos od pre rata!
Mladjani Dejo, jos gore - Jermenka! Stiglo prolece pa i optika u kucu. Skidam "24" seriju 7 sa 300 kb. Sada mi najsporiji wireless na 10 Mbs. Valjda smo mi radioamateri :-)
Seade, ja K5ZD poznajem vec dugo vremena pa sam mu u vezi tvog rezultata napisao slijedece:
" Randy, No need to remove the score."
A on je meni odgovorio:
"I will watch his category for 2009".
Postoji callbook , kao i tvoja YU4 licenca upisana pod 01-15/1825.
Vidis, "druze", kako ti znas kad hoces! Ovo je puno transparentnije nego ono prethodno :"Ja sam dao svoje misljenje, i ne interesuje me sta se dalje desavalo!" Il', mozda je ipak samo "raspodjela plijena", u pitanju u onom drugom slucaju!!
Kao sto sam vec rekao Muji dobro je da se radi ikako nego nikako. Al Sejo tebe se sjecam kao dobrog operatora, a i profesionalnog veziste.
DUDUK kategoriju ostavi duducima, proberi nesto od SO. (qrp,lp, hp)
Vezano za Denija, mislim da imas krive ulazne podatke. To ti je nas balans i ogledalo operatorstva,konstruktorstva, ljudstva i postenja. Nesto ko Sejo Sudic u Gorazdu. Ja kad god ga vidim il cujem naucim nesto novo (najvise o antenama, dijagramima, i sl...). Znam ga od 1980 godine, pa kroz istu srednju skolu.... kroz firmu, pa u x. zajednickih contesta i sl...
Sad lagano vracanje na WPX. Cilj otvaranja ove teme je bio da se informisu ljudi o datumu odrzavanja prvog dijela ovog takmicenja. Drugo da se eventualno malo rastabire propozicije, a da to rezultira vecim odzivom E7 stanica. Contest je interesantan jer je haman pa svak mnozitelj. E71,E72,E73...4...5...6...7...8...9...0. Tako da se u ovom takmicenju desava da se moze zvati CQ i sa QRP snagom, a odziv ce biti osjetan u odnosu na neka druga takmicenja.
Ja razmisljam o singl 3,7 ili ako ne napravim zice onda na 14.
(c) 2005-2010 | bosanskohercegovacki radioamaterski portal, sva prava pridrzana | svi stavovi izneseni na ovom portalu predstavljaju iskljucivo njihove autore i one koji su ih objavili |